Uvjeti poslovanja

UVJETI POSLOVANJA

Internetska stranica www.vedrini.hr u vlasništvu je trgovačkog društva: Primorac d.o.o., Pašmanska 20, 10000 Zagreb, OIB: 23558434422.

Svi materijali koje se nalaze na www.vedrini.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke Primorac d.o.o, mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. Primorac d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.vedrini.hr kako je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se na trgovačko društvo Primorac d.o.o., Pašmanska 20, 10000 Zagreb, OIB: 23558434422, telefon: 01 2888 944, email: [email protected], web: www.vedrini.hr

Pojam Kupca odnose se i na: klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www.vedrini.hr nastupa u svoje ime.

Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu, ugovor je sklopljen te će Prodavatelj o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen.

Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost.

Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije.

Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije.

Pristup na internetske stranice www.vedrini.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama te su podaci o istima sačinjeni temeljem Vedrini baze podataka.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.vedrini.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.vedrini.hr, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.vedrini.hr može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u Vedrini skladištu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.vedrini.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.vedrini.hr izražene su dvojno u kunama i eurima, prema fiksnom tečaju 1 € = 7,53450 HRK. Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje.

Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, cijena PDV-a te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Troškovi dostave

Dostava za narudžbe iznad 40,00 € je besplatna za područje Republike Hrvatske. Za narudžbe ispod Dostava Vedrini paketa vrši se isključivo kurirskom službom. Prikupljanje u poslovnici nije moguće.

Dostava za narudžbe iznad 40,00 € je besplatna za područje Republike Hrvatske. Za narudžbe ispod iznosa od 40,00 € dostava se naplaćuje se 4,00 €.

Dostava na udaljene otoke se naplaćuje 7,5 € bez obzira na iznos narudžbe te se ovaj iznos primijenjuje na sljedeća mjesta:

 

HP

Mjesto

20221

Koločep

 

 

 

 

 

 

 

 

20222

Lopud

 

 

 

 

 

 

 

 

20223

Suđurađ

Šipanjska Luka

 

 

 

 

 

 

 

20224

Korita

Maranovići

Okuklje

Prožura

Prožurska Luka

Saplunara

 

 

 

20225

Babino Polje

Blato

Kozarica

Ropa

Sobra

 

 

 

 

20226

Babine Kuće

Goveđari

Njivice

Polače

Pomena

Pristanište

Soline

Tatinica

Velika Loza

20290

Glavat

Lastovo

Pasadur

Skrivena Luka

Sušac

Uble

Zaklopatica

 

 

21225

Drvenik mali

Drvenik Veliki

 

 

 

 

 

 

 

21430

Donje Selo

Grahote

Maslinica

Rogač

Srednje Selo

 

 

 

 

21432

Gornje Selo

Nečujam

Stomorska

 

 

 

 

 

 

22232

Zlarin

 

 

 

 

 

 

 

 

22233

Prvić Luka

 

 

 

 

 

 

 

 

22234

Prvić Šepurine

 

 

 

 

 

 

 

 

22235

Kaprije

 

 

 

 

 

 

 

 

22236

Žirje

 

 

 

 

 

 

 

 

23281

Sali

Zaglav

 

 

 

 

 

 

 

23282

Luka

Žman

 

 

 

 

 

 

 

23283

Rava

 

 

 

 

 

 

 

 

23284

Mali Iž

Veli Iž

 

 

 

 

 

 

 

23285

Brbinj

Savar

 

 

 

 

 

 

 

23286

Božava

Dragove

 

 

 

 

 

 

 

23287

Polje

Soline

Veli Rat

Verunić

 

 

 

 

 

23291

Rivanj

Sestrunj

Zverinac

 

 

 

 

 

 

23292

Brgulje

Molat

Zapuntel

 

 

 

 

 

 

23293

Ist

 

 

 

 

 

 

 

 

23295

Silba

 

 

 

 

 

 

 

 

23296

Olib

 

 

 

 

 

 

 

 

51552

Ilovik

 

 

 

 

 

 

 

 

51561

Susak

 

 

 

 

 

 

 

 

51562

Unije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U slučaju plaćanja pouzećem, kupac plaća naknadu za plaćanje pouzećem u iznosu od 0,54 €. Kupce se moli da dostavljaču predaju točan iznos narudžbe i naknade.

Naknadu za plaćanje pouzećem je moguće platiti isključivo gotovinom.

Dostava je moguća na području čitave Hrvatske, a pošiljke dostavljamo putem naših partnera GLS-a i DPD-a.

U većini slučajeva dostava traje jedan do tri radna dana, osim za otoke gdje se dostavlja prema redu vožnje za otočna mjesta.

Ako želite poseban termin dostave Vedrini paketa proizvoda, unutar napomene pri zaključivanju narudžbe je potrebno unijeti željeni termin kako bismo mogli obavijestiti kurirsku službu o izmijenjenim detaljima dostave.

Uvjeti plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje proizvoda na Vedrini.hr webshopu moguće je na sljedeće načine:

 1. Putem virmana ili opće uplatnice
 2. Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda od dostavljača
 3. Karticama Visa, Maestro, MasterCard
 4. Putem KEKSPay aplikacije.

1. Plaćanje virmanom ili općom uplatnicom

Prilikom odabira plaćanja virmanom ili općom uplatnicom, na unesenu e-mail adresu prilikom narudžbe u kratkom roku stiže potvrda o narudžbi. U slučaju eventualnih poteškoća, korisnička podrška se javlja kupcu.

Plaćanje proizvoda općom uplatnicom moguće je izvršiti uplatom na račun poduzeća otvorenog u Zagrebačkoj banci. Prilikom kupnje, kupac je dužan na uplatnici unesti sljedeće podatke:

Zagrebačka banka

IBAN: HR3024020061100498632

Poziv na broj: 00- broj ponude

Primatelj:

Primorac d.o.o.

Pašmanska 20, 10 000 Zagreb

OIB: 23558434422

Naručeni proizvodi se odašilju po zaprimljenoj uplati. Naručeni proizvodi dostavljaju se Kupcu u skladu sa uvjetima dostave.

Plaćanje pouzećem vrši se u gotovini ili kartično prilikom zaprimanja paketa s proizvodima. U slučaju da kupac ne preuzme paket u vrijeme dostave, dostavljač obavještava kupca na broj telefona upisanog na narudžbi ili registraciji te slijedi dogovor oko promjene adrese dostave ili termina dostave.

U slučaju neizvršene dostave paketa, dostavljač vraća paket pošiljatelju.

U slučaju plaćanja pouzećem, kupac plaća naknadu za plaćanje pouzećem u iznosu od 0,54 € / 4,00 kn. Kupce se moli da dostavljaču predaju točan iznos narudžbe i naknade.

2. Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda od dostavljača

Plaćanje pouzećem vrši se u gotovini ili kartično prilikom zaprimanja paketa s proizvodima. U slučaju da kupac ne preuzme paket u vrijeme dostave, dostavljač obavještava kupca na broj telefona upisanog na narudžbi ili registraciji te slijedi dogovor oko promjene adrese dostave ili termina dostave.

U slučaju neizvršene dostave paketa, dostavljač vraća paket pošiljatelju.

U slučaju plaćanja pouzećem, kupac plaća naknadu za plaćanje pouzećem u iznosu od 0,54 € / 4,00 kn. Kupce se moli da dostavljaču predaju točan iznos narudžbe i naknade.

3. Plaćanje kreditnim karticama

Plaćanje karticama vrši se putem interneta preko servisa CorvusPay. Kartice kojima možete izvršavati kupovinu su Visa, Maestro i MasterCard

U slučaju plaćanja kreditnom karticom uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku naznačenom u e-mail poruci kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

U odnosu na plaćanje kreditnom karticom, Prodavatelj ističe da je sustav kartične naplate integriran na stranicama. Nakon odabira plaćanja "Kartično plaćanje" otvorit će se polja za upis podataka o kartici. Podaci o kartici i vlasniku ne čuvaju se na serverima prodavatelja. Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice. Ako sustav odbije autorizirati kartično plaćanje, potrebno je odabrati neki od alternativnih načina plaćanja. O uzrocima odbijanja kartica Prodavatelj nema podatke, mogu biti tehničke ili poslovne prirode.

4. Keks pay

Sustav naplate putem KEKS Pay mobilne aplikacije integriran je na stranicama.

Nakon odabira plaćanja "KEKS Pay" otvorit će se stranica s QR kodom, a nakon skeniranja koda kupac prati uputstva unutar aplikacije.

Kupnja je obavljena nakon uspješne autorizacije kartice.

Ako sustav odbije autorizirati plaćanje, odaberite kartično plaćanje.

Ako kupac ne dobije obavijest da je ugovor sklopljen nakon završenog procesa naručivanja, sugerira se provjeriti: je li poruka u junk/spam folderu ili je mailbox pun.

U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati izvan roka isporukom kupljenih proizvoda, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će pristupiti isporuci naručenih proizvoda. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s robom.

Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 15 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ako se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Povrat sredstava Kupac može očekivati na svom računu u roku od 7 radnih dana. Svi naručeni proizvodi nastojat će se isporučiti u jednom paketu. Ako to zbog stanja zaliha neće biti moguće, Prodavatelj zadržava pravo isporuke u više pošiljki.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Nakon što se roba preda dostavnoj službi, na e-mail adresu Kupca biti će poslan broj pošiljke kako bi se mogao provjeriti njezin status na stranicama dostavne službe. Nažalost, Prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe. Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu vrati jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

 • da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno primatelja

Ako Kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

Kada Prodavatelj putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu, Kupac je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije ju primiti, Prodavatelj ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

U rokove za isporuku ne računaju se:

 • dan prijema narudžbe/zahtjeva
 • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
 • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
 • neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka

U slučaju da se naručeni proizvod plaća pouzećem, Prodavatelj će pristupiti isporuci robe po gore navedenim rokovima koji teku od potvrde narudžbe, a Kupac je dužan izvršiti uplatu prilikom odnosno prije neposrednog preuzimanja proizvoda.

Izjava o sigurnosti prilikom plaćanja

Prilikom plaćanja koriste se najmoderniji načini zaštite osobnih podataka (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranih pristupa zaštićena dvostrukim slojem firewalla.

Izjava o privatnosti – Primorac d.o.o.

Zaštita Vaših osobnih podataka nam je jako važna, stoga smo uskladili čuvanje i zaštitu osobnih podataka sa GDPR normama koje su određene od strane EU i stupile na snagu 25.05.2018. Primorac d.o.o. prikuplja samo osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nam nužno potrebni kako bismo mogli ispuniti obveze sa svoje strane.

Svi korisnički podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo onim zaposlenim osobama kojima je ključno imati uvid u podatke. Npr. dostavljač robe ima osnovne podatke potrebne za dostavu paketa, ime, prezime, adresu i kontakt telefon u slučaju da su mu potrebne dodatne informacije oko dostave paketa na kućnu adresu.

Ako želite u bilo kojem trenutku da Vaše podatke uklonimo iz sustava, možete to učiniti sami ili nam pišite na [email protected] a mi ćemo ukloniti sve Vaše podatke iz našeg sustava. Ako više ne želite primati naše newslettere, možete se odjaviti s liste na dnu newslettera.

Registracija – Vedrini.hr

Kako biste kupovali na Vedrini webshopu registracija nije obavezna. Jedino nam je potrebna važeća e-mail adresa kako bismo Vam mogli poslati potvrdu o narudžbi. Kao gost kupac nemate pravo na popust dobrodošlice od 10 %.

Ako želite ostvariti popust dobrodošlice i sudjelovati u programu skupljanja bodova u Vedrini klubu vjernosti, registrirajte se kao korisnik na Vedrini.hr web trgovini. Osobne podatke koje tražimo prilikom registracije korisnika na web trgovini su ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto i broj telefona te lozinka kojom ćete se moći prijaviti na web trgovini Vedrini.hr. Podaci se strogo čuvaju i uvid u podatke imaju samo one zaposlene osobe kojima su potrebne da bi izvršili obveze sa naše strane.

Ako ste zaboravili lozinku, potrebno je zatražiti novu klikom na zaboravljena lozinka i mi ćemo vam na vašu email adresu poslati link na kojem možete promijeniti svoju lozinku.

Lozinku možete promijeniti u bilo kojem trenutku u postavkama računa.

Jednostrani raskid ugovora

Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu na gore opisani način ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 15 dana. Rok od 15 dana započinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik/dostavljač, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako je jednom narudžbom Kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Prodavatelj ne obavijesti Kupca o ovom pravu pravo Kupca na jednostrani raskid ugovora prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 15 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 15 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. Ispunjeni obrazac je potrebno poslati poštom na adresu Primorac d.o.o., Industrijska cesta 2, 10 310 Ivanić Grad ili putem maila na adresu [email protected] sa sljedećim podacima: broj računa, datum računa, ime i prezime, adresa, broj telefona i/ili adresu elektroničke pošte.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora, Prodavatelj će dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Ako Kupac raskine ovaj Ugovor, Prodavatelj će izvršiti povrat novca koji je zaprimio od Kupca, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada Prodavatelj zaprimi odluku Kupca o jednostranom raskidu ugovora. Troškove povrata robe snosi Kupac. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. Prodavatelj može povrat novca izvršiti tek nakon što je roba vraćena ili nakon što Kupac dostavi dokaz da je Prodavatelju poslao robu. Kupac je robu dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 15 dana od dana kada je uputio odluku o jednostranom raskidu. Kupac Robu vraća poštom ili kurirskom službom na dokaziv način na adresu Primorac d.o.o., Industrijska cesta 2, 10 310 Ivanić Grad. Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka navedenog roka vrati robu ili je pošalje Prodavatelju na dokaziv način (preporučeno s pošiljkom). Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju da je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te u slučaju da se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 • ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
 • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;
 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupca;
 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;
 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;
 • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;
 • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora;

Odgovornost za materijalne nedostatke/reklamacija

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, a takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

Pri primitku robe, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, te je Kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ako nešto nedostaje dužan je odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim  rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail [email protected] ili pisanim putem na adresu: Primorac d.o.o., Industrijska cesta 2, 10 000 Zagreb sa naznakom Reklamacija.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena;
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja;
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

U slučaju da proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. U slučaju da reklamacija nije pravovaljana, tj. ako reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

U slučaju da Kupac odluči zamijeniti ispravan proizvod, Prodavatelj će izvršiti zamjenu ako je proizvod neoštećen, nekorišten ili mu na bilo koji drugi način nije umanjena vrijednost. U tom slučaju Kupac snosi troškove povrata i ponovnog slanja robe.

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 02. 2016. diljem cijele EU, sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Primorac d.o.o se obvezuje čuvati privatnost svih kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Primorac d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Primorac d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu webshop-a Vedrini.hr te na sve stranice unutar Vedrini.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na Vedrini.hr domeni, za koje stranice Vedrini.hr nisu nadležne ni odgovorne te za koje stranice Vedrini.hr ne prikupljaju i ne obrađuju podatke korisnika.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Primorac d.o.o. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Primorac d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Primorac d.o.o. neće kupcu slati elektronske poruke osim ako na to kupac nije izričito pristao.

Primorac d.o.o. (www.vedrini.hr) koristi “cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno “cookie“ sadrži tzv. 'session id', kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti kupčev preglednik (browser), a samim time i kupca, te na taj način omogući kupnju.

Kolačići su napravljeni s namjerom da budu jednostavni mehanizam za stranice koje bi ih koristile za pamćenje ključnih informacija (uključujući artikle dodane na popis kupovine u online trgovinama).

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati. Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

Što je cookie (kolačić)?

Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Kako ih onemogućiti?

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je samo pri dnu stranice Vedrini.hr isključiti opciju spremanja kolačića.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

U svakom trenutku Vam je na raspolaganju opcija na dnu stranice za uključivanje ili isključivanje kolačića. Na Vama je da nam dopustite korištenje kolačića kako bismo mogli unaprijediti naše usluge i što bolje prilagoditi stranicu Vašim potrebama.

Snimljeni podaci za web praćenje:

Tijekom Vašeg posjeta web stranici Vedrini.hr prikupljaju se i vrednuju podaci za našu statistiku posjećenosti stranice, a iste prenosi Vaš web preglednik. Kako bismo mogli analizirati i izmjeriti korištenje web trgovine Vedrini.hr koristimo Google Analytics.

Google Analytics koristi takozvane "kolačiće". Podaci koje kolačić dobiva upotrebom ove web stranice obično se prenose na Googleov poslužitelj (server) u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo se pohranjuju.

Ti podaci koristit će se za analizu korištenja web stranice, analizu prometa na web stranicama i za pružanje drugih informacija povezanih s korištenjem web stranice i interneta. Google može dijeliti te podatke s trećim stranama ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrađuju te podatke po Googleovoj procjeni. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim Google podacima.

Kolačiće Google Analytics-a možete onemogućiti na sljedećoj poveznici.

Google je, s obzirom na međunarodni prijenos podataka u SAD, registriran za Štit privatnosti između EU-a i SAD-a i stoga ga vežu pravila Europske unije vezano za zaštitu podataka.

Više o Googleovim pravilima o privatnosti možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Uslugu Google Analytics-a, odnosno kolačića za Google Analytics koristimo na temelju čl. 6 (1) (f) GDPR.

IP adresa (Internet Protokol adresa)

IP adresa se prenosi sa svakim poslanim zahtjevom poslužitelju, tako da server zna gdje odgovor mora biti poslan. Pružatelj internet usluga (ISP) dodjeli svima IP adresu prilikom spajanja na Internet. ISP može pratiti koja je IP adresa u kojem trenutku dodijeljena pojedinim korisnicima. Sve dok se spremljena IP adresa ne izbriše teoretski se može, preko ISP-a, doći do identiteta krajnjeg korisnika. Iz tog razloga Primorac d.o.o. i agencija za obradu statističkih podataka ne spremaju IP adrese posjetitelja, nego ih koriste samo u svrhu prepoznavanja sesije i obrane od napada. Prema tome IP adresa se neposredno nakon toga briše, tako da prikupljeni podaci ostanu anonimni te da se niti posredovanjem ISP ne može saznati identitet krajnjeg korisnika.

Korištenje i prosljeđivanje osobnih podataka

Podaci iz obrazaca

Na web stranici Vedrini.hr možete koristiti neke od obrazaca kako bi k nama prenijeli podatke. Ako nije riječ o osobnim podacima, unosi u poljima obrasca pohranjuju se i statistički analiziraju. U slučaju da se radi o osobnim podacima, onda se samo prekid ili uspješna otprema statistički bilježi, osim ako izričito ne pristanete na statističku analizu tih podataka.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Primorac d.o.o. u trenutku plaćanja na internet stranici Vedrini.hr, kao uvjet plaćanja usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem trgovačkog društva Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10., pružatelja usluge procesiranja i naplate (kreditnih ili debitnih ) kartica, ugovornog partnera Primorac d.o.o. i izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci kupca (ime i prezime kupca, adresa kupca, podaci s kartice kupca) su privremeno pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Kupac aktivira proces procesiranja i naplate kartica potvrdom (klikom) na link “plati”.

Primorac d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane Corvus INFO d.o.o. na internet stranici na kojoj se odvija proces plaćanja.

Osobni podaci pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.

Primorac d.o.o. obavještava kupca vezano uz gornju privolu na “Kupi odmah” da Corvus INFO d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CVV) s (debitne, kreditne) kartice Kupca. CVV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će kupac i dalje sam unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Primorac d.o.o. stoga upozorava kupca da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.

Prijave

Ako se prijavite na našu web uslugu, dajete nam pravo za stvaranje profila korisnika kojim pratimo Vaše ponašanje pri surfanju na našoj web stranici.

Taj postupak se odvija pod pseudonimom što znači da Primorac d.o.o. Vaše korisničko ime koristi kao pseudonim. Podatke koje povežemo s tim pseudonimom možemo koristiti za individualizaciju našeg sadržaja. Ovu vrstu praćenja možete u bilo kojem trenutku opozvati. U tom slučaju Vam neće biti dostupan personalizirani sadržaj. Na pisani zahtjev ćemo Vas obavijestiti o pohranjenim podacima za korisnika.

Cijena

Primorac d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22, NN 56/23).

Primorac d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji te se isto obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, Primorac d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Registracija

Da bi se kupac mogao registrirati na Vedrini.hr, mora imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje je Kupac unio prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice Vedrini.hr. Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.

Primorac d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.vedrini.hr stranica.