Vedrini - o nama

Mi smo obiteljska tvrtka koja je svoj put započela devedesetih godina, od kada vam sa strašću i predanošću donosimo proizvode vrhunske kvalitete. Tijekom godina neumorno smo radili na usavršavanju našeg zanata i proširenju asortimana proizvoda, rastući u pouzdan brend zdrave i ukusne hrane. Dok hrabro koračamo naprijed, ostajemo predani našim skromnim počecima i temeljnim vrijednostima, tražeći uvijek inovativne načine razvoja proizvoda i poticanja zdravog načina života. Ponosni smo na našu prošlost, puni entuzijazma prema budućnosti i sretni što smo dio vašeg puta prema zdravom i ispunjenom životu.
Ovo je naša priča:

Osnivanje

Naš osnivač 1992. godine započinje s prodajom svježeg voća i povrća na Zagrebačkoj veletržnici, postavljajući tako temelje za tvrtku Primorac d.o.o. Tamo stječemo prve kupce i postepeno gradimo dugogodišnje povjerenje koje traje do danas. S vremenom smo asortiman proširili na raznoliku ponudu sušenih namirnica koje su do tada bile nedostupne ili nedovoljne zastupljene u Hrvatskoj. Naš početni uvoz uključivao je sjemenke bundeve, kikiriki u ljusci, pistacije, lješnjake i orahe.

1992.
1992.
Definiranje asortimana

Težimo izvrsnosti nabavljajući visokokvalitetne sirovine od pouzdanih dobavljača širom svijeta, stavljajući snažan naglasak na trgovinu "iz prve ruke" kako bismo našim kupcima osigurali isključivo najkvalitetnije namirnice. Tako se asortiman počinje širiti na mahunarke, sušeno povrće i razne zdrave grickalice, a na hrvatsko tržište po prvi put uvodimo i nove poljoprivredne kulture poput zelene i crvene leće, slanutka, suhog graška i kukuruza kokica.

Proizvodi se počinju ručno pakirati u manje ambalaže koje su jednostavne za korištenje i transport, čineći ih savršenim izborom za manje kupce, koji sada našu robu mogu prodavati u lokalnim trgovinama, tržnicama, kioscima, stadionima te raznim društvenim i javnim događanjima.

1995.
1995.
Od skromnih početaka do polica supermarketa

Prolazeći kroz značajnu transformaciju, maloprodajna industrija u Hrvatskoj bilježi porast različitih trgovačkih lanaca i supermarketa. Unatoč ograničenim resursima, proizvodimo prva pakiranja od kilograma i 500 grama u prozirnoj ambalaži te po prvi put s našim proizvodima ulazimo u supermarkete. Zbog velike potražnje proširili smo asortiman na egzotično sušeno i kandirano voće iz jugoistočne Azije, održavajući čvrsta partnerstva s dobavljačima iz Tajlanda i Filipina do danas. Uspjeh našeg pakiranog sušenog asortimana potaknuo nas je na ulaganje u nove tehnologije, osmišljavanje privlačnijeg dizajna ambalaže i izgradnju prepoznatljivog brenda koji će nas dodatno istaknuti na tržištu.

1999.
1999.
Sustavi kvalitete

Kako bismo unaprijedili proizvodne mogućnosti, proširujemo kapacitete, iznajmljujemo dodatne skladišne prostore i zapošljavamo nove proizvodne radnike. Kako bismo osigurali kvalitetu naših proizvoda, implementiramo sustave upravljanja kvalitetom ISO 9001 i HACCAP. Ovi sustavi nam pomažu u održavanju visokih standarda kvalitete kroz naše proizvodne procese; od nabave sirovina do isporuke gotovih proizvoda našim kupcima.

2000.

ISO 9001 je standard koji daje smjernice tvrtkama kako planirati, implementirati, provjeravati i djelovati kako bi održali maksimalnu kvalitetu svog poslovanja. HACCP uključuje prepoznavanje opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnji i skladištenju hrane te primjenu preventivnih mjera za minimiziranje rizika.

2000.
Brendiranje

Sazrijeva odluka o brendiranju cjelokupnog asortimana. Predstavljamo Vedrini – zdravu i vedru obitelj ukusnih orašastih plodova, mahunarki, sušenog povrća, sjemenki, žitarica, sušenog voća i uzbudljivih mješavina. Uz kreiranje novog brenda, rađa se i novi slogan Prepusti se vedrini koji utjelovljuje našu poslovnu filozofiju: vjerujemo da zdrava hrana može biti zabavna i uzbudljiva te da sve što radimo trebamo činiti s dozom vedrine. Naši napori u rebrandingu prepoznati su i nagrađeni, što dodatno potvrđuje našu predanost kvaliteti i inovativnosti u svakom segmentu našeg poslovanja.

2008.

Naši napori u rebranding kampanji dobili su priznaje od REBRANDA, vodeće svjetske platforme za praćenje učinkovitosti transformacije brendiranja. Kampanja je 2008. godine nagrađena prestižnom nagradom REBRAND 100, svrstavši se među 100 najboljih svjetskih projekata rebrendiranja.

2008.
Novi pogon

Selimo naše skladište i proizvodni pogon u Ivanić Grad. Naš novi pogon opremljen je najsuvremenijim skladištem, modernim uredom i prostorom za buduće proširenje proizvodnje. Ova migracija poslovnog prostora predstavlja veliki korak naprijed za nas, jer dovodimo sve naše resurse pod jedan krov što nam omogućava pojednostavljenje poslovnih operacija i povećanje ukupne učinkovitosti.

Seljenjem u novi proizvodni pogon nabavljamo najsuvremeniju opremu za proizvodnju i pakiranje, koja nam omogućava održavanje visoke kvalitete naših proizvoda i poboljšanje učinkovitosti proizvodnje. Naši novi strojevi za pakiranje koriste suvremenu tehnologiju koja osigurava produljeni rok trajanja naših proizvoda, čuvajući pri tome njihovu svježinu, teksturu i aromu.

2010.

MAP metoda je tehnika pakiranja koja održava svježinu hrane stvarajući modificiranu atmosferu s dušikom. Ovaj proces sprječava rast štetnih bakterija te zadržava okus i teksturu proizvoda

2010.
Postajemo proizvodni pogon

U želji da našim kupcima osiguramo samo najsvježije i najkvalitetnije proizvode, odlučili smo se za radikalnu promjenu. Prestajemo s nabavom obrađenih orašastih plodova te nabavljamo ne obrađene sirovine od provjerenih dobavljača te ulažemo u vrhunske strojeve za pakiranje koji će očuvati svježinu, hrskavost i produžiti rok trajanja naših namirnica. Dodatno ulažemo i u kupovinu novih strojeva za obradu sirovina kao što su: stroj za suhoprženje, stroj za blanširanje, stroj za miješanje i stroj za sjeckanje. Implementacijom ovih procesa našim kupcima jamčimo visoku razinu kvalitete i svježine naših proizvoda te postajemo pravi proizvodni pogon.

2011.
2011.
EU fondovi

Uz pomoć Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj ulažemo u nabavu najsuvremenijih strojeva za preradu orašastih plodova, sušenog voća, povrća, mahunarki i žitarica. Osim toga, koristimo isti fond za opremanje pogona posebno namijenjenog preradi orašastih plodova. Ovim ulaganjem smo poboljšali svoje mogućnosti obrade sirovina te smo spremni odgovoriti na sve veću potražnju za našim proizvodima.

2015.
2015.
IFS standard za kvalitetu i sigurnost hrane

Uvodimo IFS standard u proizvodnji cjelokupnog asortimana. Ovaj globalno priznati sustav certificiranja jamči da su naši prehrambeni proizvodi u skladu s visokim standardima kvalitete i sigurnosti, što u konačnici povećava povjerenje potrošača u hranu koju kupuju od nas. Implementacijom IFS-a pokazujemo našu predanost pružanju sigurnih i visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda našim kupcima.

2016.
2016.
SMART linija

Razvijamo liniju Vedrini SMART, našu najvažniju liniju s najširim asortimanom. Ova linija je posebno dizajnirana za svakodnevnu upotrebu u kućanstvu, a dolazi u pakiranjima od 200 do 1000 grama. Ambalažu karakterizira jednostavan i transparentan dizajn koji ističe izgled i kvalitetu pakirane hrane. Ova linija uključuje uobičajene sirovine koje se mogu naći u svakoj trgovini, poput orašastih plodova, suhog voća, sjemenki, žitarica i mahunarki. Višejezična deklaracija na hrvatskom, slovenskom, njemačkom i engleskom jeziku omogućava globalno plasiranje naše linije Vedrini Smart.

2017.
2017.
Ready to go linija

Ulažemo u novi stroj za ''doypack'' pakiranje i predstavljamo novu liniju Vedrini Ready to go. Ova linija uključuje namirnice vrhunske kvalitete u zanimljivim kombinacijama. Sadrži sirove i suho pržene orašaste plodove, egzotično sušeno voće poput arancina, premium datulje i đumbira, zanimljive mixeve te čokoladne dražeje. Idealna za studente, sportaše i one u pokretu, ova pakiranja od 100-150 g čuvaju svježinu proizvoda i lako se zatvaraju. S deklaracijama proizvoda na više jezika, linija Ready to go ima potencijal za uspjeh na inozemnom tržištu.

2019.

Linija Ready-to-Go sadrži četiri potkategorije vrhunskih grickalica: orašasti plodovi, sušeno voće, mixevi i čokoladni dražeji.

2019.
Održivost

Uz financijsku podršku Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, provodimo rekonstrukciju postojećeg krovišta s ciljem instaliranja fotonaponske elektrane. Ulažemo u novu solarnu elektranu, što predstavlja veliki korak prema održivosti i smanjenju našeg ugljičnog otiska. Ovakvo ulaganje u obnovljive izvore energije odražava našu predanost odgovornom poslovanju i očuvanju planeta za buduće generacije.

2020.
2020.
Nova snack linija

Inovacija je naša pokretačka snaga i uvijek nastojimo ponuditi našim kupcima nešto uistinu posebno. Kreiramo novu snack liniju Prirodno drugačiji, koja dobro znane namirnice, kao što su mahunarke i kukuruz, pretvara u nezaboravne grickalice. S primamljivim kombinacijama okusa, odlučni smo razlikovati se od drugih brendova na tržištu i pružiti doista nezaboravno iskustvo grickanja.

2022.

Linija Prirodno drugačiji predstavlja hrskave zalogaje od mahunarki i kukuruza sa začinima, bez konzervansa i pojačivača okusa.

2022.
Nova hala & online trgovina

Brzo rastemo i širimo poslovanje kako bismo zadovoljili sve veću potražnju za našim proizvodima. To uključuje proširenje pogona, zapošljavanje novih članova tima i povećanje kapaciteta skladišta kako bismo osigurali brzu isporuku visokokvalitetnih proizvoda. Kao dio ovog proširenja, dodajemo novu halu s kontrolom temperature za dodatno skladištenje proizvoda.

U sklopu našeg poslovnog proširenja, pokrećemo i novi web shop. Naši kupci sada mogu jednostavno i brzo kupiti sve naše proizvode iz udobnosti vlastitog doma. Ovo je ujedno i godina u kojoj slavimo 30 godina poslovanja, što napredak u poslovanju i pokretanje novog web shopa, čini još posebnijim.

2023.
2023.

Priča o Vedrini brendu ukorijenjena je u ideji da sve što radimo možemo učiniti na uzbudljiviji i razigraniji način. Naš cilj je u vaš život unijeti ne samo energiju, već radost, optimizam i vedrinu. Čvrsto vjerujemo da hrana koju jedemo ima snažan utjecaj na naše emocionalno blagostanje. Upravo zbog toga, posvećujemo veliku pažnju pružanju hranjivih i ukusnih namirnica koje ne hrane samo tijelo, već i dušu…
…jer je hrana koja hrani vedrinu u nama,
hrana koja brine o nama.

O nama
O nama
O nama
O nama
O nama