minuta
- ¼ šalice Vedrini sultana grožđica
- ½ šalice Vedrini pekan oraha
- 1 ¼ šalice integralnog brašna
- ¼ šalice bademovog brašna
- ¼ šalice meda
- ½ šalice pečenog rogača u prahu
- ¼ žličice soli
- ¼ šalice kukuruznog ili suncokretovog ulja
- ¼ do 1 šalica vode
- 1 žličica vanilije
1. Mahune rogača dobro operite pa ih stavite kuhati na srednje jaku vatru u manji lonac s vodom, otprilike 15 minuta.
2. Mahune ostavite u loncu s vodom preko noći, kako bi u potpunosti omekšale.
3. Sljedeći dan razdvojite omekšale mahune rogača i očistite ih od sjemenki.
4. Mahune osušite u dehidratoru ili u pećnici te ih sameljite u mlincu za kavu ili blenderu, kako biste dobili rogač u prahu.
1. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 °C.
2. Stavite sve sastojke u posudu srednje veličine.
3. Miješajte postepeno dodavajući vodu dok ne dobijete gustu smjesu za kolačiće.
4. Dobivenu smjesu prebacite na pleh za pečenje pa pecite otprilike 20 minuta na 180 °C.
5. Brownieje prije rezanja ohladite i pustite da se smjesa stisne.