
Vrijeme pripreme
30
minuta
minuta
Broj porcija
2 osobe
Zahtjevnost
Sastojci:
- 1 šalica Vedrini sušene rajčice
- 1 šalica Vedrini badema
- 50 g svježeg parmezana
- 2 češnja češnjaka
- ½ šalice svježeg bosiljka
- svježi sok od pola limuna
- sol i papar po ukusu
- 100 mL maslinovog ulja
- 250 g tjestenine (npr. spaghetti)
Priprema:
1. Stavite u blender sušenu rajčicu, bademe, parmezan, češnjak, bosiljak i maslinovo ulje pa miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
2. Smjesi dodajte još limunovog soka i papra po želji pa još jednom kratko sve izmiksajte.
3. U loncu srednje veličine zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu prema uputama proizvođača.
4. Prelijte skuhanu tjesteninu s pestom i poslužite.
5. Svaki tanjur možete još dodatno ukrasiti s malo svježeg bosiljka i grubo sjeckanim bademima.