MURVA BIJELA (DUD) sušena 5 kg

4,92 €/kg 3,44 €/kg
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 4,92 
kg

*cijena izražena po kilogramu proizvoda.

Sušena bijela murva (dud).

Čuvati na suhom i hladnom mjestu. Uvozi: Primorac d.o.o., Pašmanska 20, 10000 Zagreb.

Tko sam?

Murva ili dud je drvenasta, grmolika voćka čiji plodovi dolaze u crnoj, crvenoj i bijeloj bolji. Upravo zbog toga razlikujemo tri vrste murve: crna murva (Morus nigra), crvena murva (Morus rubra) i bijela murva (Morus alba). Bijela murva svoje porijeklo vuče iz daleke Kine, a u Europu je stigla ''putem svile''. Kinezi su je uzgajali od davnina i to ne samo radi ploda, već zbog lišća koje je omiljena hrana dudova svilca, leptira koji proizvodi svilena vlakna. Upravo se zbog toga kod nas ova biljka, osim murva naziva još i dud. Iako je u novijim vremenima potpuno zaboravljena, njezin slatki okus zasigurno će vratiti u djetinjstvo mnoge Dalmatince, jer je murva u južnim krajevima nekoć bila izuzetno zastupljeno voće.

Zašto?
  • jer ima jedinstven polifenolni profil koji se pretežito sastoji od antocijana, flavonola, flavona i fenolnih kiselina te se mogu definirati kao funkcionalna hrana.
  • jer sadrži značajne količine vitamina C, K i minerala kao što su magnezij, željezo i fosfor
MURVA BIJELA (DUD) sušena 5 kg
MURVA BIJELA (DUD) sušena 5 kg

Jeste li znali da u Hrvatskoj postoji narodna izreka koja kaže: Jedan sat sna ispod murve, odmori čovjeka kao cijela noć.

MURVA BIJELA (DUD) sušena 5 kg
Postani član Vedrini obitelji!
Postani član
Vedrini obitelji!

Prijavom sudjeluješ u loyalty programu koji ti donosi
vrijedne nagrade.