
minuta
- 1/2 šalice Vedrini badema u mliječnoj čokoladi
- 1/2 šalice Vedrini lješnjaka u bijeloj čokoladi
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 80 g djevičanskog maslinovog ulja
- 120 g mlijeka
- 170 g brašna
- prstohvat soli
- 1/2 praška za pecivo
- naribana korica 1 limuna
1. U srednjoj zdjeli mikserom umutite jaja i šećer na visokoj brzini otprilike 5 minuta, dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
2. U drugoj zdjeli prosijte brašno, dodajte prašak za pecivo, naribanu koricu limuna i prstohvat soli. Dobro promiješajte suhe sastojke.
3. Postupno dodajte smjesu brašna u smjesu jaja i šećera, pažljivo miješajući pjenjačom dok se sve dobro ne sjedini.
4. Polako dodajte djevičansko maslinovo ulje i mlijeko u smjesu, neprestano miješajući dok ne dobijete glatku i dobro sjedinjenu smjesu.
5. Grubo nasjeckajte čokoladne bademe i lješnjake na dasci za rezanje.
6. Umiješajte sjeckane čokoladne orašastim plodove u smjesu.
7. Stavite posudu sa smjesom u hladnjak na 1-2 sata kako bi smjesa stvrdnula.
8. Zagrijte pećnicu na 200°C.
9. U kalup za muffine stavite papirnate košarice i napunite svaku košaricu smjesom do otprilike 3/4 visine.
10. Pecite magdalene 15 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe i poslužite.
Izdvojeno iz ponude
