Vrijeme pripreme
30
minuta
minuta
Broj porcija
4 osobe
Istaknuto
Bogato proteinima
Zahtjevnost
Sastojci:
- 1/2 šalice Vedrini indijskih oraščića suhoprženog slanog
- 1/2 šalice Vedrini pistacije suhopržene slane
- 1/2 šalice Vedrini kikirikija suhoprženog slanog
- 1/2 šalice Vedrini sjemenki bundeve suhopržene slane
- 4 mala fileta lososa, bez kože
- 2 češnja češnjaka
- 1 vezica blitve
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Istovremeno stavite zagrijavati vodu.
3. Filete lososa stavite u lim za pečenje, kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
4. Ogulite bučine sjemenke te ih zajedno s indijskim oraščićima, kikirikijem i pistacijom sitno nasjeckajte;
5. S dobivenom mješavinom ravnomjerno obložite filete lososa, pa ih pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 10 minuta.
6. Blitvu dobro operite, te nasjeckajte na trakice. Kada voda zavrije, blitvu ubacite u vodu te kratko blanširajte (do 2 min).
7. Uzmite dublju tavu i na njoj zagrijte maslinovo ulje te dodajte protisnuti češnjak.
8. U tavu dodajte ocijeđenu blitvu te sve skupa pirjajte oko 5 minuta.
9. Pečeni losos s koricom poslužite s blitvom.