minuta
- 3 žlice Vedrini suhopržene pistacije bez soli
- 3 žlice Vedrini blanširanih listića badema
- 3 žlice Vedrini sušenih brusnica
- 2 žlice kokosovog ulja
- 150 g tamne ili mliječne čokolade
1. Blanširane listiće badema lagano popržite na tavi bez ulja dok ne poprime zlatno smeđu boju. Prebacite ih u manju posudu.
2. Pistacije oljuštite, grubo nasjeckajte pa ih prebacite u manju posudu.
3. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari.
4. Obložite lim za pečenje s papirom za pečenje pa po njemu razvucite otopljenu čokoladu na debljinu otprilike pola centimetra.
5. Po čokoladi pospite grubo sjeckane pistacije, listiće badem i brusnice.
6. Na samom kraju pospite čokoladu s malo grube morske ili himalajske soli.
7. Lim za pečenje stavite u zamrzivač na nekoliko sati dok se čokolada ne stisne. Prije posluživanja izlomite čokoladu na nepravilne komade.
Čokoladnoj tabli možete dodavati orašaste plodove i kandirano ili sušeno voće po želji. Za dekadentni okus, napravite tablu od tamne čokolade pa je pospite s Vedrini arancinima i listićima badema.