Bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko
4 šalice
Broj porcija 4 šalice
10
Vrijeme pripreme 10
minuta
Bez dodanog šećera
Istaknuto Bez dodanog šećera
Zahtjevnost
Sastojci
  • 1 šalica Vedrini badema
  • 2 Vedrini Deglet Nour datulja bez koštica
  • 5 šalica vode
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žlice meda
  • prstohvat soli
Priprema:

1. Namočite bademe u hladnoj vodi i ostavite ih u hladnjaku preko noći. Ako ste zaboravili namočiti badem preko noći, možete ih namakati 1 do 2 sata u vrućoj vodi.

2. Ocijedite i isperite bademe.

3. Stavite bademe i ostale sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu i glatku tekućinu.

4. Mlijeko procijediti kroz sterilnu gazu kako biste uklonili kožicu badema. Stisnite gazu što jače kako biste iscijedili što više tekućine.

5. Bademovo mlijeko prebacite u zatvorenu posudu i čuvajte u hladnjaku do 3 dana.

Savjet!

Ostatke badema u gazi nemojte baciti već smjesu iskoristite za pripremu različitih slastica.

Postani član Vedrini obitelji!
Postani član
Vedrini obitelji!

Prijavom sudjeluješ u loyalty programu koji ti donosi
vrijedne nagrade.