
Broj porcija
4 šalice
Vrijeme pripreme
10
minuta
minuta
Istaknuto
Bez dodanog šećera
Zahtjevnost
Sastojci
- 1 šalica Vedrini badema
- 2 Vedrini Deglet Nour datulja bez koštica
- 5 šalica vode
- 2 žličice cimeta
- 2 žlice meda
- prstohvat soli
Priprema:
1. Namočite bademe u hladnoj vodi i ostavite ih u hladnjaku preko noći. Ako ste zaboravili namočiti badem preko noći, možete ih namakati 1 do 2 sata u vrućoj vodi.
2. Ocijedite i isperite bademe.
3. Stavite bademe i ostale sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu i glatku tekućinu.
4. Mlijeko procijediti kroz sterilnu gazu kako biste uklonili kožicu badema. Stisnite gazu što jače kako biste iscijedili što više tekućine.
5. Bademovo mlijeko prebacite u zatvorenu posudu i čuvajte u hladnjaku do 3 dana.
Savjet!
Ostatke badema u gazi nemojte baciti već smjesu iskoristite za pripremu različitih slastica.
Izdvojeno iz ponude

ARANCINI, ušećerene kore naranče, 6x20 mm, 125 g
2,05 €
2,56 €
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:
2,56 €

LJEŠNJAK u bijeloj čokoladi 3 kg
13,60 €/kg
17,00 €/kg
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:
14,45 €