Vrijeme pripreme
15
minuta
minuta
Broj porcija
4 osobe
Zahtjevnost
Sastojci
- 200 g Vedrini blanširanih badema
- 100 g starog bijelog kruha bez kore
- 200 mL bademovog mlijeka
- 200 mL maslinovog ulja
- 500 mL hladne vode
- 4 režnja češnjaka
- 2 žlice jabučnog octa
- Prstohvat soli
Priprema:
1. Pripremite bademovo mlijeko (recept potražite u Vedrini kuhinji)
2. Stari kruh narežite na kockice i namočite ga u bademovo mlijeko. Pustite ga da odstoji oko 10 minuta.
3. Dok se kruh namače, u blender stavite badem, češnjak, ulje, ocat, sol i vodu te miksajte dok smjesa ne postane potpuno mliječna.
4. Kada smjesa postane potpuno mliječna, dodajte joj kruh koji ste prethodno namakli u bademovom mlijeku.
5. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu mliječnu smjesu.
6. Prebacite juhu u zatvorenu posudu i stavite je u hladnjak dok se dobro ne ohladi, najmanje 2 sata.
7. Ohlađenu juhu poslužite u duboke tanjure i ukrasite je grožđem koje ste prethodno narezali na četvrtine te dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.