Vrijeme pripreme
60
minuta
minuta
Broj porcija
4 osobe
Istaknuto
Bogato proteinima
Zahtjevnost
Sastojci:
- 1 šalica Vedrini graha crnookice
- 1 luk, zelena paprika, rajčica
- 4 češnjaka
- 2-3 mrkve
- maslinovo ulje
- sol i crni papar
- svježi peršin za dekoraciju
Priprema:
1. U većem loncu stavite kuhati grah, otprilike 45 min.
2. Dok se grah kuha, nasjeckajte luk, češnjak, mrkvu i papriku.
3. Ulijte u lonac maslinovo ulje i zagrijte ga pa dodajte luk i češnjak te pirjajte nekoliko minuta. Zatim dodajte mrkvu i papriku narezanu na kockice i sve zajedno pirjajte još 5 minuta.
4. Dodajte rajčicu narezanu na kockice, začinite i pustite da zavrije.
5. Uspite zatim kuhani i ocijeđeni grah, kuhajte još 5 minuta i smanjite vatru.
6. Djelomično pokrijte i kuhajte još pola sata.
7. Kad je varivo gotovo, raspodijelite ga u manje zdjelice i dekorirajte grubo sjeckanim listovima peršina.