Vedrini kuhinja

Hrskavi krekeri od 3 sastojka

½ šalice Vedrini amaranta
1 šalica vode
soli po želji

Stavite amarant u vodu i kuhajte otprilike 20 minuta, odnosno dokle smjesa ne postane gusta. Tijekom kuhanja ne zaboravite dodati soli prema vlastitom ukusu. Od dobivene smjese formirajte kuglice, pritisnite ih dlanom i poredajte na papir za pečenje. Pecite ih na 180 ℃ dvadesetak minuta. Domaći krekeri su gotovi. Poslužite ih tople i uživajte u svojim malim hrskavcima!

recepti

Pire od suhog boba

250 g sušenog boba Vedrini
1 šalica maslinovog ulja
sol po želji

Za početak, namočite bob u vodi i pustite da tako stoji 8-10 sati. Nakon toga ga dobro ocijedite i očistite. U posudu ulijte dovoljno vode, ne samo da u cijelosti prekrije bob, već da vode bude barem još 5 cm iznad boba. Zakuhajte, smanjite temperaturu na minimum te krčkajte dokle bob ne upije većinu tekućine. Uklonite bob s vatre i pritisnite ga drobilicom za krumpir. Premjestite ga u veliku zdjelu, poškropite maslinovim uljem te po želji posolite i ukrasite. Vaš pire od boba spreman je za odličan ručak!

recepti

Kolačići s makadamijskim oraščićima

265 g brašna
1 žličica kukuruznog škroba
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
170 g maslaca
150 g smeđeg šećera
150 g granuliranog šećera
1 jaje i 1 žutanjak
200 g bijele čokolade
120 g Vedrini makadamije

Stavite u posudu brašno, škrob, sodu bikarbonu i sol. Umutite otopljeni maslac, smeđi i granulirani šećer, jaje i žutanjak i miješajte dok se sve zajedno ne sjedini. Ulijte u suhe sastojke i promiješajte. Nasjeckajte čokoladu i makadamijske oraščiće te ih dodajte ostatku smjese. Stavite smjesu u hladnjak na 2 sata, a zatim pustite da stoji još pola sata na sobnoj temperaturi. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Formirajte smjesu u kuglice, poredajte na papir za pečenje i pecite 15 minuta.

recepti

Zobena kaša s voćem i orašarima

6 žlica Vedrini zobnih pahuljica
2 narezane naranče
200 ml grčkog jogurta
60 g Vedrini student mixa

Pomiješajte zob i grčki jogurt pa pričekajte nekoliko trenutaka dok zob ne omekša. Dodajte naranče narezane na manje komade i sve zajedno promiješajte. Za poseban okus i za vaše bolje zdravlje, dodajte sušeno voće i orašaste plodove. Vaš ukusan i zdrav doručak gotov je u tren oka!

recepti

Pašteta od pršuta i suhih smokvi

15 dag pršuta
5 dag Vedrini suhih smokvi
5 dag oraha
30 dag ABC sira

Narežite pršut i suhe smokve na komadiće pa zajedno s orasima stavite u multipraktik. Usitnjenoj smjesi dodajte ABC sir i nastavite miksati srednjom brzinom još 1-2 minute. U slučaju da je za vaš ukus smjesa pregusta, slobodno dodajte još sira. Gotovu paštetu stavite u posudu s poklopcem i stavite u hladnjak. Predlažemo da paštetu poslužite na kukuruznom kruhu jer on savršeno ističe njen okus

recepti

Slatke okruglice od sezama

150 g Vedrini sezama
150 g šećera
100 g meda
20 g maslaca
1 žlica vode
prstohvat soli

U posudu stavite šećer, vodu i med pa lagano zagrijavajte dokle se šećer ne otopi. Smjesi dodajte tostirani sezam i kuhajte sve zajedno još 10 minuta uz stalno miješanje. Sklonite smjesu s vatre i dodajte joj maslac. Nakon što se smjesa ohladi, oblikujte male kuglice i zatim ih valjajte u sezamu. Po želji ih možete prije valjanja u sezamu, najprije umočiti u otopljenu bijelu čokoladu. Što god odabrali jednostavno ne možete pogriješiti.

recepti

Namaz od pinjola

3 velike žlice Vedrini pinjola
2 velike žlice mljevenog oraha
2 bijela luka
malo jezgre Vedrini oraha
sol
limunov sok
peršin

Pinjole kratko popecite na suhoj tavi, sve dok ne poprime zlatnu boju. To učinite i s jezgrama oraha koje ste prethodno nasjeckali na sitne komadiće. Pinjole, mljevene orahe, usitnjene jezgre oraha, sitno nasjeckani luk i sol ubacite u blender i miksajte. Postepeno dodajte sok od limuna, a zatim i vodu, kako biste dobili željenu gustoću. U gotov namaz dodajte sitno nasjeckani peršin. Poslužite ga uz krekere ili svježe pečeni tost.

recepti

Ušećereni pekan orasi

50 g Vedrini pekan oraha
25 g maslaca
35 g smeđeg šećera
½ žličice cimeta
1 žlica javorovog sirupa
prstohvat soli

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na papir za pečenje rasporedite pekan orahe i stavite u pećnicu na 10 minuta. Povremeno ih promiješajte i pričekajte da potamne. U veliku posudu stavite otopljeni maslac, smeđi šećer, cimet i sol. Tostirane pekan orahe dodajte smjesi i sve zajedno dobro promiješajte. Prebacite smjesu na lim i stavite u pećnicu na još 10 minuta. Izvadite, pričekajte da se ohlade, razdvojite i poslužite.

recepti

Neodoljive palačinke od zobi

375 g usitnjenih Vedrini zobenih pahuljica
6 dcl mlijeka
2 dcl vode
2 žličice mljevenog lana
1 žličica soli
1 žličica sode bikarbone

Sve sastojke osim sode bikarbone pomiješajte te ostavite da stoje preko noći u hladnjaku. Prije nego počnete peći palačinke, dodajte sodu bikarbonu. Palačinke pecite na vrućoj nauljanoj tavi, a nadjev prepuštamo vašoj mašti na volju. Podijelite ove zdrave palačinke s dobrim društvom i uživajte!

recepti

Salata od crvene kvinoje? Može!

1 šalica Vedrini crvene kvinoje
3 šalice vode
125 g feta sira
6 crnih maslina
1 crvena paprika
4 žlice limunovog soka
3 žlica maslinovog ulja
list peršina
sol i papar po želji

Šalicu crvene kvinoje stavite kuhati u 3 šalice vode. Nakon što voda zavri, kuhajte i dalje na laganoj vatri. Znat ćete da je kvinoja kuhana, nakon što upije svu vodu. Potom je stavite u zdjelu za salatu i pustite da se malo ohladi. U međuvremenu nasjeckajte masline i crvenu papriku na rezance te razmrvite fetu. Pomiješajte sve s kvinojom, začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom. Za kraj, gotovu salatu pospijte nasjeckanim peršinom.

recepti