Vedrini kuhinja

Test 1 recept

Test

test 400g
test 30g
test 35g
test 500g

Test test test test test
Test test test test test
Test test test test test
Test test test test test
Test test test test test
Test test test test test

Premium Muesli

2 šalice sitnih zobenih pahuljica
200 g Vedrini Premium Selectiona
1/4 šalice meda
1/4 šalice smeđeg šećera
1/4 šalice suncokretova ulja
malo cimeta, klinčića, đumbira, soli
1 šalica sušenog voća

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Pomiješajte zobene pahuljice, Premium Selection, nasjeckane orašaste plodove, začine i sol. Pomiješajte med, smeđi šećer i ulje. Tekuće sastojke dobro izmiješajte sa suhima. Razmutite bjelanjak te ga dodajte smjesi. Pecite cca 30-35 minuta na papiru za pečenje.

Super Mix tart

1 gotovo tijesto za pite i savijače
150 g Vedrini listića badema
400 ml soka od naranče
1 puding od vanilije
40 g šećera
500 g Vedrini super mix

Prokuhajte Vedrini super mix u vodi pa potom plodove stavite u narančin sok. Prokuhajte 5 minuta i ostavite da se hladi. Puding i šećer zamutite s malo hladnog narančinog soka i pomiješajte s bademima. Nakon 15 minuta pečenja tijesta ulijte nadjev s bademima i ostalim plodovima. Na vrh stavite listiće badema i pecite još 20 minuta na 180°C. Ohladite i poslužite.

Juneći gulaš sa suhim šljivama

500 g junetine od buta
4 glavice luka
2 dl bijelog vina
100 g Vedrini suhih šljiva
komadić celera, šećer, paprika
kečap, Vegeta, sol, papar
1 mrkva
1 lovorov i peršinov list

Junetinu izrežite na veće komade. Kuhajte u ekspres loncu sa sitno izrezanim lukom, mrkvom, celerom i suhim šljivama. Ulijte malo ulja, vina, lovorov list i papar u zrnu. Dodajte šećer, kečap,  Vegetu, sol i papriku, po potrebi malo vode ili još vina te poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri. Začinite i poslužite.

Tart od suhih smokvi

Tijesto za pite i savijače
400 g Vedrini suhih smokvi
150 g naribanih jabuka
naribana korica limuna i naranče
100 g šećera
1 žlica ruma
1 žlica jestivog škroba (Gustina)

Smokve usitnite u blenderu. U lonac stavite vodu, usitnjene smokve, krupno naribane jabuke, šećer, rum te naribane korice naranče i limuna. Nadjev pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodajte jestivi škrob razmućen u vodi. Preko tijesta rasporedite nadjev od smokava i jabuka. Prekrijte pitu preostalim tijestom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C te pecite 25 minuta.

Brownie od rogača

250 g integralna brašna
50 g Vedrini rogača
10 g praška za pecivo
2-3 dl soka od jabuke
6 žlica meda
50 ml suncokretova ulja
40 g indijskog oraščića
1 mala žlica ekstrakta vanilije, cimet

U posudi izmiješajte brašno, rogač i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte sok od jabuke, med, ulje i ekstrakt vanilije. Spojite suhe sastojke s vlažnim i dobro izmiješajte. Po potrebi dodajte još soka od jabuke. Zatim dodajte mljevene indijske oraščiće i njih dobro umiješajte u smjesu. Posudu za pečenje podmažite maslacem i zatim ulijte pripremljenu smjesu. Pecite 30 minuta na 180°C.

Papaja cheesecake

2 šalice soka od naranče
1/2 šalice soka od marakuje (passion fruit)
3 žličice želatine
800 ml jogurta
400 dkg ABC sira
1 vrećica šlaga
malo šećera
2 šalice Vedrini papaje

Izmiksajte papaju sa sokom i šećerom te prokuhajte mješavinu. Dodajte želatinu i ohladite. Izmiksajte šlag te u njega dodajte sir i želatinu. Mješavinu ohladite te dodajte jogurt. Na vrh stavite smjesu s papajom te ostavite u frizeru 30 minuta.

Marokanska junetina

600 g junetine
2 glavice luka, malo kumina
2 režnja češnjaka, malo korijandera
malo soli, papra, cimeta, đumbira
paprike u prahu, muškatnog oraščića
2 žlice maslinova ulja
1 šalica Vedrini marelice
1 žlica meda

Pomiješajte sve začine. Na dno lonca stavite izrezani luk, češnjak, maslinovo ulje, kocke mesa te pospite pripremljenom mješavinom začina. Pirjajte oko 1 sat. Po potrebi dodajte malo vode. Zatim dodajte marelice i med te kuhajte još sat vremena. Na kraju kuhajte otklopljeno kako bi višak tekućine ispario.

Zdravi doručak

100 g zobenih pahuljica
100 g Vedrini sušenog manga
50 g štapića od đumbira
2 žlice meda od bagrema
500 g običnog jogurta
150 ml dmBio mlijeka
50 g čipsa od kokosa
200 g Vedrini amaranta

U posudu stavite kuhani amarant i zobene pahuljice. Sušeni mango i štapiće đumbira narežite na komadiće te dodajte u zdjelicu. U drugoj posudi pomiješajte med od bagrema, običan jogurt i mlijeko. Mješavinu suhih sastojaka raspodijelite u zdjelice, pomiješajte s mješavinom od jogurta te posipajte kokosovim čipsom.

Pita od sira

1 tijesto za pite i savijače
800 g svježeg sira
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
60 g brašna
5 bjelanjaka
100 g Vedrini grožđica

Pomiješajte sir, šećer, vanilin šećer i brašno te sjedinite s prethodno umućenim bjelanjcima. Smjesu izlijte u tepsiju na razvaljano tijesto. Posipajte s ocijeđenim grožđicama (namočenim u toplom mlijeku) i prekrijte s preostalim tijestom izrezanim na trakice širine (2 cm). Pecite 20-ak minuta na 180°C, a pečenu pitu posipajte šećerom u prahu.